CVT MASSAGE THERAPY

Wat is het ?
CVT-therapie (Cycloidal Vibration Therapy), levert krachtige cyclodische vibratie (horizontaal,verticaal en roterend) wat resulteert in een massage van het gehele lichaam. Door middel van wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat CVT-therapie bijdraagt aan een verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit. Dit kan bijdragen aan het genezings- en herstelproces bij revalidatie van een grote meerderheid van blessures en condities.

CVT-therapie komt voort uit de humane geneeskunde, waar deze al meer dan 50 jaar wordt gebruikt in ziekenhuizen en revalidatiecentra. Niagara CVT kent zijn oorsprong in de UK en wordt daar gebruikt in alle NHS-eenheden voor ruggenmergletsel. Dagelijks helpt het personen die worstelen met problemen zoals artritis, heup- en kniegewrichtsproblemen, chronische pijn, oedeem en wondherstel.

De therapie wordt ook gebruikt door atleten voor warming-up, cooling-down en revalidatie bij blessures. CVT is een diep doordringende, kalmerende, niet-invasieve en niet-agressieve vibratietherapie.
 

Hoe werkt CVT-therapie nu juist?
Eenvoudig gezegd is NHC Cyclo-Therapy® een driedimensionale diep werkende massage. Het effect is echter anders dan andere verkrijgbare producten op het gebied van massage. 

Massage werkt doorgaans in horizontale of verticale richting welke een soort hamerend effect creëren. In sommige gevallen kan dit zelfs meer kwaad dan goeds opleveren. 

NHC Cyclo-Therapy® is een technologie die meer functioneert als een gyroscope (soort tol). De techniek creëert een zachte en ontspannende vibratie. NHC Cyclo-Therapy® produceert, door een multi-richting energie, bewegingsgolven. Hierdoor ontstaat een massage die zowel horizontaal, verticaal als roterend inwerkt. 

Het resultaat is een diepe, zachte en ontspannende behandeling zonder enige vorm van onprettig bijeffect. 

Deze unieke therapie is ontworpen om de bloedcirculatie te stimuleren in het hele lichaam. Dit zorgt voor een betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard. Het werkt in op de gewrichten, pezen, ligamenten en de spieren van het paard. Maar het zorgt ook voor ontspanning, verbetering van de lymfedrainage en helpt bij allerlei andere symptomen en condities. En dit alles zonder enige vorm van medicatie! 

Het effect van deze therapie is wetenschappelijk bewezen. 

 

NHC Cyclo Therapy Pad, de humane pad 

De NHC Cyclo Therapy Pad, de humane pad, is ideaal voor de ruiter die zelf ook in topconditie wil zijn en blijven.

Deze humane pad heeft dezelfde werking als de pad voor paarden maar is door zijn formaat speciaal gemaakt voor de mens. De humane pad is geschikt om zowel sporters als niet sporters van een betere bloedcirculatie te voorzien en spieren los te houden, maar wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen voor een beter herstel, bij fysiotherapie en in revalidatie centra.