Carmen Guinée

- Gecertificeerd paardenmasseur 'Advanced Equine Massage Therapy & Vertebral Realignment Therapist' - Edmonton, Canada oktober 2015
- Gecertificeerd Niagara Equissage Pulse Professional - Vorstenbosch, Nederland, oktober 2019
- Equine Touch Practioner student (en route: level 1 en level 2 gevolgd) 

Bij CG Equissage bent u aan het juiste adres voor een optimale behandeling van uw paard! Maar zelf kan u ook genieten dankzij de humane pad. Tevens heb ik een Canissage Large Dog Pad ter beschikking voor zowel de allerkleinste hondjes als de grootste loebassen. Iedereen wordt heerlijk verwend bij CG Equissage. 

Mijn naam is Carmen Guinée, wonende te Hamme (Oost-Vlaanderen), België en al meer dan 25 jaar actief met paarden bezig. Ik ben beginnen rijden op Manège Primavera te Moerbeke-Waas toen ik 8 jaar oud was. Jarenlang heb ik voornamelijk recreatief dressuur gereden met af en toe eens een sprongetje en tussendoor eens een wedstrijd. Een jaar of 10 geleden ben ik overgestapt naar de western. Nu ben ik al meer dan 2 jaar in het bezit van een reining gefokte quarter merrie waarmee ik ook NRHA-wedstrijden rijd.  

In 2015 volgde ik in Edmonton, Canada, de ‘Advanced Equine Massage Therapy & Vertebral Realignment Course’ die ik met succes heb afgerond. Daarnaast volg(de) ik nog verschillende bijkomende opleidingen waaronder ‘Equine Touch’. Door middel van deze uitgebreide kennis in anatomie en massagetherapieën, kan ik uw paard zeker van dienst zijn, zowel curatief als preventief.

Daarbij bied ik ook Niagara Equissage Pulse behandelingen aan. Een Niagara Equissage Pulse behandeling is een niet agressieve, diepe en zachte massage voor het gehele paardenlichaam doormiddel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy® technology. 

Tevens ben ik in het bezit van de NHC Cyclo Therapy Pad, beter bekend als de Equissage humane pad, ideaal voor de ruiter die zelf ook in topconditie wil zijn en blijven. 

De ultieme massagetherapie pad voor honden, de Canissage, heb ik ook ter beschikking. In de vorm van een kussen, kunnen de honden hier op gaan staan, zitten of liggen en worden zo behandeld. Deze behandeling is erg zacht en aangenaam, de meeste honden gaan er dan ook graag voor liggen.  

Deze therapieën zijn een echte aanrader voor het welzijn van u en uw paard (en uw hond), maar zijn in geen geval ter vervanging van een dierenarts. Raadpleeg steeds een dierenarts bij twijfel. Ik werk graag met uw dierenarts en andere therapeuten samen. 

Neem snel contact op voor meer informatie, een testsessie en de mogelijkheden. Ik kijk er naar uit om u en uw paard (en eventueel hond) van dienst te zijn.