EQUISSAGE

De Niagara Equissage Pulse produceert een niet agressieve, diepe en zachte massage voor het gehele paardenlichaam doormiddel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy® technologie.

Equissage Pulse levert een krachtige cyclodische vibratie massage (horizontaal, verticaal en roterend) aan het gehele lichaam. Het is veilig, makkelijk te gebruiken, natuurlijk, niet agressief en niet invasief.


Waarvoor wordt de Niagara Equissage Pulse juist gebruikt?
De Equissage Pulse is een CVT-therapie (Cycloidal Vibration Therapy) en wordt zowel preventief als curatief gebruikt, op regelmatige basis of sporadisch, het heeft altijd een gunstig effect.

SPORADISCHE BEHANDELING
Niagara Equissage Pulse is een diepe, zachte en ontspannende behandeling zonder enige vorm van onprettig bijeffect. Een sporadische behandeling heeft zeker al zijn effect op het paardenlichaam. Het is als het ware een 'spa treatment' voor je paard. Laat je paard heerlijk genieten van een Equissage behandeling. Een behandeling van slechts 20 minuten blijft tot 5u doorwerken.  

Deze unieke therapie is ontworpen om de bloedcirculatie te stimuleren in het hele lichaam. Dit zorgt voor een betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard. Het werkt in op de gewrichten, pezen, ligamenten en de spieren van het paard. Maar het zorgt ook voor ontspanning, verbetering van de lymfedrainage en helpt bij allerlei andere symptomen en condities. En dit alles zonder enige vorm van medicatie!

Een Niagara Equissage Pulse behandeling heeft ongeveer hetzelfde effect als een full body massage van het paard. Massage is 1 van de oudste vormen van therapie. Het is doorgaans niet schadelijk, niet invasief en zorgt voor ontspanning. Een full body massage van het paard duurt meestal 3u of meer, een Niagara Equissage Pulse behandeling met de pad, slechts 20 minuten welke tot 5u blijft doorwerken in het lichaam van het paard.

OP REGELMATIGE BASIS
PREVENTIEF
Preventief wordt het voornamelijk ingezet als warming-up en cooling-down.

Voor de warming-up wordt het gebruikt om de spieren losser te maken, waardoor de trainingstijd kan verkort worden, het paard is al het ware al 'opgewarmd'. Men kan sneller van start gaan met de zware oefeningen.

Bij de cooling-down, een nog betere verwoording is ‘warming-down’ wordt het vooral gebruikt voor het optimaliseren van de bloedcirculatie, hierdoor elimineert het toxines en voorkomt het de opbouw van melkzuur in de spieren, wat helpt om stijfheid van spieren en gewrichten te voorkomen. Het paard herstelt sneller van een zware inspanning.

Door regelmatig gebruik verbetert de algehele conditie van het paard, waardoor deze beter kan presteren en sneller recupereert.

CURATIEF
Curatief wordt het vaak toegepast bij diverse rugproblemen, ademhalingsproblemen, achterhandproblemen, hoefproblemen en beenproblemen. In sommige gevallen van koliek kan het ook heel nuttig zijn omdat het de darmen stimuleert. Maar ook bij wonden, nadat het gevaar voor verspreiding van bacteriën in het lichaam is geweken, wordt het gebruikt om het genezingsproces te versnellen. En dit allemaal met verbluffend resultaat.

 

Effect op het paard bewezen door wetenschappelijk onderzoek
Doormiddel van wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze bijdraagt aan de verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit. Hierdoor kan de Equissage Pulse bijdragen aan het genezings- en herstelproces bij revalidatie van een grote meerderheid van blessures en condities. Tevens werkt het ook preventief en kan het dagelijks toegepast worden.

Medische onderzoeken hebben bewezen dat Equissage de paslengte van een paard met een gemiddelde van 21% kan verbeteren, en de hakpeeshoek met een gemiddelde van 9%.

Er was ook een verbetering van het uithoudingsvermogen en snelheid merkbaar, waardoor het paard in hoger tempo in snellere tijd een langere afstand kan afleggen.

Voordelen?
Een Niagara Equissage Pulse behandeling:

- optimaliseert de bloedcirculatie
- ontspant het paard en draagt bij aan een goede algehele gezondheid
- ontspant de spieren
- elimineert toxines en voorkomt opbouw van melkzuur
- verhoogt de zuurstoftoevoer naar de spieren.
- verbetert de gewrichtsmobiliteit
- verbetert de lymfedrainage
- verkort de hersteltijd na zware arbeid
- versnelt het herstel na blessure van spieren, ligamenten en pezen  

De Equissage is een weldaad voor elk paard, of het nu eenmalig is, 1x/maand, om de 2 weken, elke week of elke dag meerde keren, uw paard zal uw dankbaar zijn voor elke behandeling. Regelmatige behandeling zorgt voor een optimaal effect. Zeker bij blessures zijn meerdere behandelingen per week aan te raden.

Mogelijke contra-indicaties
Niet gebruiken bij koorts en verse open wondes, dit om verspreiding van bacteriën in het lichaam te voorkomen.