Niagara Equissage Pulse

Wat is het ?

De Equissage Pulse is een CVT-therapie (Cycloidal Vibration Therapy), het levert krachtige cyclodische vibratie (horizontaal,verticaal en roterend) wat resulteert in een massage van het gehele lichaam. Door middel van wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat de Equissage bijdraagt aan verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit. Wat kan bijdragen aan het genezings- en herstelproces bij revalidatie van een grote meerderheid van blessures en condities.
 

De CVT-therapie komt voort uit de humane geneeskunde, waar hij al meer dan 50 jaar wordt gebruikt in ziekenhuizen en revalidatiecentra. Niagara CVT kent zijn oorsprong in de UK en wordt daar gebruikt in alle NHS-eenheden voor ruggenmergletsel. Dagelijks helpt het personen die worstelen met problemen zoals artritis, heup- en kniegewrichtsproblemen, chronische pijn, oedeem en wondherstel.

De therapie wordt ook gebruikt door atleten voor warming-up, cooling-down en revalidatie bij blessures. CVT is een diep doordringende, kalmerende, niet-invasieve en niet-agressieve vibratietherapie.

Een Niagara Equissage Pulse behandeling heeft ongeveer hetzelfde effect als een full body massage van het paard. Massage is 1 van de oudste vormen van therapie. Het is doorgaans niet schadelijk, niet invasief en zorgt voor ontspanning. Een full body massage van het paard duurt meestal 3u of meer, een Niagara Equissage Pulse behandeling met de pad, slechts 20 minuten.

 

Waarvoor wordt het gebruikt?

De Equissage wordt zowel preventief als curatief gebruikt.

Preventief wordt het voornamelijk ingezet als warming-up en cooling-down.

Als warming-up wordt het gebruikt om de spieren losser te maken, waardoor de trainingstijd kan verkort worden, het paard is al het ware al 'opgewarmd'. Men kan sneller van start gaan met de zware oefeningen.

De Equissage kan ook gebruikt worden als cooling-down, een nog betere verwoording is ‘warming-down’. Door het optimaliseren van de bloedcirculatie, elimineert het toxines en voorkomt het de opbouw van melkzuur in de spieren, hierdoor helpt het stijfheid van spieren en gewrichten te voorkomen. Het paard herstelt sneller van een zware inspanning.

Door regelmatig gebruik verbetert de algehele conditie van het paard, waardoor deze beter kan presteren en sneller recupereert.

Curatief wordt het vaak toegepast bij diverse rugproblemen, ademhalingsproblemen, achterhandproblemen, hoefproblemen en beenproblemen. In sommige gevallen van koliek kan het ook heel nuttig zijn omdat het de darmen stimuleert. Maar ook bij wonden, nadat het gevaar voor verspreiding van bacteriën in het lichaam is geweken, wordt het gebruikt om het genezingsproces te versnellen. En dit allemaal met verbluffend resultaat.

 

Hoe werkt het nu juist?

De Niagara Equissage Pulse produceert een niet agressieve, diepe en zachte massage voor het gehele paardenlichaam doormiddel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy® technologie.

Eenvoudig gezegd is NHC Cyclo-Therapy® een driedimensionale diep werkende massage. Het effect is echter anders dan andere verkrijgbare producten op het gebied van massage.

Massage werkt doorgaans in horizontale of verticale richting welke een soort hamerend effect creëren. In sommige gevallen kan dit zelfs meer kwaad dan goeds opleveren.

NHC Cyclo-Therapy® is een technologie die meer functioneert als een gyroscope (soort tol). De techniek creëert een zachte en ontspannende vibratie. NHC Cyclo-Therapy® produceert, door een multi-richting energie, bewegingsgolven. Hierdoor ontstaat een massage die zowel horizontaal, verticaal als roterend inwerkt.

Het resultaat is een diepe, zachte en ontspannende behandeling zonder enige vorm van onprettig bijeffect.

Deze unieke therapie is ontworpen om de bloedcirculatie te stimuleren in het hele lichaam. Dit zorgt voor een betere functionaliteit en algehele gezondheid van het paard. Het werkt in op de gewrichten, pezen, ligamenten en de spieren van het paard. Maar het zorgt ook voor ontspanning, verbetering van de lymfedrainage en helpt bij allerlei andere symptomen en condities. En dit alles zonder enige vorm van medicatie!

Equissage Pulse levert dus een krachtige cyclodische vibratie massage (horizontaal, verticaal en roterend) aan het gehele lichaam. Het is veilig, makkelijk te gebruiken, natuurlijk, niet agressief en niet invasief.

 

Effect bewezen door wetenschappelijk onderzoek

Doormiddel van wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze bijdraagt aan de verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit. Hierdoor kan de Equissage Pulse bijdragen aan het genezings- en herstelproces bij revalidatie van een grote meerderheid van blessures en condities. Tevens werkt het ook preventief en kan het dagelijks toegepast worden.

Medische onderzoeken hebben bewezen dat Equissage de paslengte van een paard met een gemiddelde van 21% kan verbeteren, en de hakpeeshoek met een gemiddelde van 9%.

Er was ook een verbetering van het uithoudingsvermogen en snelheid merkbaar, waardoor het paard in hoger tempo in snellere tijd een langere afstand kan afleggen.

Voordelen?

Een Niagara Equissage Pulse behandeling:

- optimaliseert de bloedcirculatie

- ontspant het paard en draagt bij aan een goede algehele gezondheid

- ontspant de spieren

- elimineert toxines en voorkomt opbouw van melkzuur

- verhoogt de zuurstoftoevoer naar de spieren.

- verbetert de gewrichtsmobiliteit

- verbetert de lymfedrainage

- verkort de hersteltijd na zware arbeid

- versnelt het herstel na blessure van spieren, ligamenten en pezen  

De Equissage is een weldaad voor elk paard, of het nu eenmalig is, 1x/maand, om de 2 weken, elke week of elke dag meerde keren, uw paard zal uw dankbaar zijn voor elke behandeling. Regelmatige behandeling zorgt voor een optimaal effect. Zeker bij blessures zijn meerdere behandelingen per week aan te raden.

Contra-indicaties

Niet gebruiken bij koorts en verse open wondes, dit om verspreiding van bacteriën in het lichaam te voorkomen.

 

NHC Cyclo Therapy Pad, de humane pad 

De NHC Cyclo Therapy Pad, de humane pad, is ideaal voor de ruiter die zelf ook in topconditie wil zijn en blijven.

Deze humane pad heeft dezelfde werking als de pad voor paarden maar is door zijn formaat speciaal gemaakt voor de mens. De humane pad is geschikt om zowel sporters als niet sporters van een betere bloedcirculatie te voorzien en spieren los te houden, maar wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen voor een beter herstel, fysiotherapie en in revalidatie centra.

Canissage 

De Equissage pad met dezelfde werking en voordelen, maar dan voor honden.

Deze pad ziet eruit als een groot hondenkussen.